Σ.Ε.Ι.Ε

Be a member

Συνχές Ερωτήσεις

1.  Γιατί να γίνω μέλος του ΣΕΙΕ ?
     Γιατί ο ΣΕΙΕ εδιαφέρεται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Καταπιάνεται με θέματα που αφορούν άμεσα όλους τους ιππείς εμποδίων όπως : αγωνιστικό πρόγραμμα, συνθήκες διεξαγωγής αγώνων, χρηματικά έπαθλα, κόστος συμμετοχών, ποιότητα ιπποδρομίων, δομή πρωταθλήματος, τρόπο επιλογής εθνικών ομάδων και πολλά άλλα.
2.  Ποια είναι η δύναμη του ΣΕΙΕ?
     Η δύναμη του ΣΕΙΕ είναι τα μέλη του. Ο σύλλογος είναι μια δεξαμενή από αθλητές που μόλις ξεκινάνε την ιππική τους καριέρα μέχρι βετεράνους των εθνικών ομάδων. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες ο ΣΕΙΕ παρεμβαίνει στη διοίκηση του αθλήματος και προσπαθεί να βελτιώνει τις συνθήκες για ιππείς και άλογα. Κατέχει επίσης μια θέση στην Τεχνική Επιτροπή της ΕΟΙ στην οποία συμμετέχει ανελλιπώς και από την οποία στέλνει συγκεκριμένες προτάσεις προς το ΔΣ.
3.  Πρέπει να πηγαίνω σε μεγάλες κατηγορίες για να γίνω μέλος του ΣΕΙΕ?
     Όχι αυτό δεν είναι απαραίτητο. Το καταστατικό του ΣΕΙΕ προβλέπει μόνο ότι πρέπει να είσαι ενεργός ιππέας. Όλα τα μέλη του συλλόγου είναι ισότιμα ανεξάρτητα από το ύψος των κατηγοριών στις οποίες συμμετέχουν.
4.  Πρέπει να ιππεύω στην Αθήνα για να είμαι μέλος?
     Κάθε άλλο. Ο ΣΕΙΕ ενδιαφέρεται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος πανελλαδικά. Αν ιππεύεις στην περιφέρεια η συμβολή σου είναι ανεκτίμητη γιατί μπορείς να μας μεταφέρεις προβληματισμούς και προτάσεις για δράσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην άνθιση της υπερπήδησης εμποδίων στη φυσική του θέση.
5.  Πόσο κοστίζει να γίνω μέλος?
     Με απόφαση του ΔΣ του ΣΕΙΕ το ποσό εγγραφής από το έτος 2009 ορίζεται στα 20 ευρώ και η ετήσια συνδρομή στα 10 ευρώ.
6.  Γιατί πρέπει να πληρώνω συνδρομή?
     Ο ΣΕΙΕ είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τα μοναδικά του έσοδα είναι οι συνδρομές των μελών του.
7.  Αν δεν συμμετέχω σε αγώνες εμποδίων αλλά ιππεύω μπορώ να γίνω μέλος?
     Ο ΣΕΙΕ είναι ο σύλλογος ιππέων εμποδίων. Όλα τα μέλη του είναι ιππείς εμποδίων διαφορετικών κατηγοριών.
8.  Πώς εκλέγεται το ΔΣ του ΣΕΙΕ?
     Το ΔΣ του ΣΕΙΕ εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών του και η θητεία του είναι τριετής. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα μέλη που είναι ταμειακώς ενήμερα.
9.  Αν είμαι κάτω από 18 μπορώ να γίνω μέλος?
     Εάν είσαι παιδί ή έφηβος και συμμετέχεις σε αγώνες εμποδίων μπορείς να γίνεις μέλος του ΣΕΙΕ με την συγκατάθεση των γονέων σου. Στην περίπτωση αυτή εξαιρείσαι από οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση. Μπορείς να συμμετέχεις σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου αλλά μέχρι να ενηλικιωθείς δεν θα έχεις δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
10.  Πώς γίνομαι μέλος του ΣΕΙΕ?
     Την αίτηση μέλους θα την βρεις στο site του συλλόγου. Αφού την συμπληρώσεις μπορείς να τη στείλεις με email στο ΣΕΙΕ.
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική FAQ Συνχές Ερωτήσεις